سرای مشیر
سرای مشیر شیراز جنب کریم خان
سرای مشیر یکی از بهترین روش هایی است که افراد برای اقامت طولانی مدت و یا حتی یکی دو روزه در این شهر انتخاب می کنند.بدین ترتیب با پرداخت هزینه ای معقول و منطقی، از امکانات رفاهی ایده آلی بهره می برند.
برای اجاره سوئیت در شیراز جنب سرای مشیر بهتر است، کار را به کاردان سپرده و با مراجعه به شیراز مبله، با انواع آپارتمان مبله در شیراز آشنا شوید و پس از آن با آگاهی هر چه تمام، گزینه ی ایده آل خود را برگزینید.
سرای مشیر
سرای مشیر که نام دیگر آن سرای گلشن است. یکی از قدیمی ترین بازارهای ایران در شیراز است. سرای مشیر بازاری در جنوب شرقی بازار وکیل است. اگر شما به شیراز سفر کردید و به دیدن بازار وکیل شیراز رفتید، فراموش نکنید که از سرای مشیر نیز دیدن کنید.
تاریخچه سرای مشیر
تاریخ ساخت این سرای به دوران قاجاریه باز می گردد. سرای گلشن که نام دیگر سرای مشیر است در دوران قاجاریه به وسیله میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک بناگذاری شده است. در دوران پهلوی با توجه به اینکه این سرای در حال خراب شدن بود و نیاز به ترمیم داشت، سازمان میراث فرهنگی در سال 1347 این مکان تاریخی را ثبت کرد.
در سال 1348 همزمان با ثبت این بنا، مرمت و بازسازی آن آغاز شد. در طول سال ها کاشیکاری ها،ریزه کاری ها و درک های این سرای دچار فرسودگی و مشکل شده بودند که عملیات نوسازی آنها از آن سال آغاز شد.
بنای هشتی سرای مشیر
بنای هشتی سرای مشیر یکی از زیباترین معماری ها را دارد. این بنای هشتی دارای یک در چوبی بسیار بزرگ است، حیاط بزرگی در وسط آن قرار دارد که دارای یک حوض بسیار زیبا و درختان نارنج است. کف زمین این بنا نیز از قلوه سنگ ها پوشیده شده است.
بر روی سقف این هشتی یک گنبد قرار دارد که بر روی گنبد، بادگیر چند وجهی بسیار زیبایی ساخته شده است. همچنین به اینگونه بناهای هشتی اصطلاحا چهارسو یا چهارسوق می نامند. د این هشتی چهار حجره وجود دارد که هر حجره با دو پله از هشتی جدا شده است. بدین صورت که رهگذران برای ورود به حجره ها باید دو چله بالا رفته و وارد حجره شوند.
اطلاعات بیشتر درباره سرای گلشن
این سرای از قبل از انقلاب متعلق به سازمان اوقاف بوده و هم اکنون نیز سازمان اوقاف حجره ها را به صورت سرقفلی در اختیار مالکان فعلی قرار داده است. علت این امر آن است که ابوالحسن خان مشیرالملک با توجه به کتیبه ای که بر سر در این سرای آن نصب شده است این مکان را وقف امام پنجم شیعیان کرده است.
از دیگر جذابیت های این بنا می توان به سرای هنر آن اشاره کرد. سرای هنر در واقع همان درک و حوضخانه بی نظیر سرای که دارای مقرنس کاری های بی نظیر و کاشیکاری های زیبا است که بعد از مرمت این مکان آن را به صورت چایخانه درآورده اند. و از اتاق های آن برای نمایش صنایع دستی محلی و هنری استفاده می شود.